Pro Bono Ödülü Sahiplerini Buldu

Toplum yararına hukuki desteğin yaygınlaştırılması ve teşviki amacıyla verilen Pro Bono Ödülü’nün ilkinin takdim edildiği tören Pro Bono Ücretsiz Hukuki Destek Ağı’nda yer almış hukuk büroları, avukatlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 24 Ocak 2018 Çarşamba günü gerçekleştirildi.


Törende açılış konuşmasını İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı yaptı. Ayrıca jüri üyelerinden Av. Aynur Tuncel Yazgan, Pro Bono Ağı koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İdil Elveriş, Av. Selim Dündar ve E-Bursum’dan Mesut Keskin konuşmalarını sundu.


Prof. Dr. Turgut Tarhanlı açılış konuşmasında Pro Bono Ağı'nın gelişimini anlattı.


Yrd. Doç. Dr. İdil Elveriş Pro Bono Ağı'nın 2017 faaliyetlerine değindi ve pro bono hizmet saatlerindeki artışı vurguladı.


E-Bursum'un kurucusu Mesut Keskin projesini ve Pro Bono Ağı'nın projesine nasıl destek sağladığını paylaştı.


2017 yılı Pro Bono Ödülü’nü hukuk bürosu kategorisinde Dündar & Sır Hukuk Bürosu kazandı. Dündar & Sır Hukuk Bürosu, Sahne Perde Ekran Mikrofon Oyuncuları Sendikası (Oyuncular Sendikası) ile çalışarak her platformda faaliyet gösteren oyunculuk sanatı emekçilerinin iş hukukundaki belirsiz statüsü ve sosyal güvenlik hakları ile ilgili çalışmalar yürüttü.


Dündar & Sır Hukuk Bürosu pro bono ekibi: Av. Burcu Tanç, Av. Bertan Sır, Av. Selim Dündar ve Av. Seray Poyraz (soldan sağa).


Sivil toplum alanında ödüle layık görülenler ise "CİSST Avukat Ağı" isimli projeleriyle Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) oldu. CİSST Avukat Ağı, çeşitli sebeplerle mektup yoluyla hukuki mercilere şikayet ve başvuru yapamayan hükümlülerle avukat görüşmeleri yapılarak ceza infaz kurumlarındaki bireylerin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla kuruldu. Ağ kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 40’a yakın avukat gönüllü oldu.


STK ödülünü kazanan CİSTT Avukat Ağı projesinden Av. Hadice Korkut (solda) ve İdil Aydınoğlu (sağda).


Hukuk Fakültesi Dekanı, Pro Bono Ağı Koordinatörü ve Jüri Üyeleri Dündar & Sır pro bono ekibi birlikte.




Ödül Töreni programına buradan erişebilirsiniz.

25.01.2018

Paylaş